Logistiek voorop met implementatie Internet of ThingsLogistieke organisaties gaan steeds vaker aan de slag met Internet of Things. 32 procent van de bedrijven in Groothandel en Logistiek zegt op een of andere manier bezig te zijn met het toepassen van IoT. Alleen de sectoren Industrie en Detailhandel scoren hoger.

Dat blijkt uit onderzoek van ICT-dienstverlener Sogeti, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pb7 Research. “Zo’n negen op de tien organisaties met 100 of meer medewerkers is op een of andere manier met IoT bezig. Zij hebben oplossingen in gebruik, zij zijn met implementatie bezig, hebben concrete plannen of nemen het serieus in overweging”, schrijven de onderzoekers in de Internet of Things Survey: Nederland 2016.

In de groothandel & logistiek zitten grote aantallen projecten in de pilot- of implementatiefase. Hierbij speelt het realiseren van kostenverlagingen in processen een grote rol. Zestig procent van de logistieke bedrijven ziet dit als een doelstelling. Bij andere bedrijven is dit in vijftig procent van de gevallen een doelstelling.

Volgens Pb7 Research willen bijna alle bedrijven wel aan de slag met IoT, maar zijn zij huiverig omdat ze slecht op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving in Nederland. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan privacy-kwesties. Het dwingt organisaties ook tot voorzichtigheid”, aldus het rapport.

Bron: logistiekprofs – Date: 12/09/2016

Pin It on Pinterest